مكعب روبيك

مطالب جالب در مورد هر موضوعی
ارسال پست
نمایه کاربر
Cyrus
مدیر سابق سایت
مدیر سابق سایت
پست: 525
تاریخ عضویت: سه‌شنبه 17 فروردین 1389, 7:30 pm
محل اقامت: مشهد
تماس:

مكعب روبيك

پست توسط Cyrus »

سلام. اول اينارو بخونيد تا بعد من بگم...

مکعب روبیک یک جورچین (پازل) مکانیکی است که در سال ۱۹۷۴ توسط یک مجسمه‌ساز و پروفسور معماری مجارستانی به نام ارنو روبیک ابداع شد. مکعب روبیک چهار مدل دارد یکی ۲×۲×۲ (روبیک جیبی)، یکی ۳×۳×۳ (انتقام روبیک) و روبیک ۴×۴×۴ ودر نهایت روبیک ۵×۵×۵ (روبیک پرفسورها).
پروفسور ارنو روبیک، خالق این مکعب جادویی، در ۱۳ جولای سال ۱۹۴۴، درست یک سال پیش از پایان جنگ دوم جهانی ، در بوداپست، پایتخت مجارستان زاده شد. پدر-اش مهندس پرواز فرودگاه، و مادر-اش شاعر-بانویی هنرمند بود. او که دانش آموخته ی دانشکده ی فنی بوداپست - پایه ی مهندسی معماری - و دارای مدرک فوق لیسانس در مجسمه سازی و معماری داخلی (۱۹۶۷) است، از واپسین سال های دهه ی ۱۹۶۰ بر کرسی استادی طراحی داخلی و معماری "آکادمی هنری صنایع کاربردی" بوداپست تکیه زد. او در آن هنگام آموزشیار رتبه ی سه ی آکادمی بود و در ساعت های بی کاری اش بر روی مدل ها و طرح های سه بعدی کار می کرد، تا آن که سرانجام در سال ۱۹۷۴ ساخت نخستین نمونه ی مکعب خود را به پایان رساند، و نزدیک به یک سال پس از آن درخواست ثبت طرح خود را به اداره ی ثبت اختراعات مجارستان داد. پروفسور روبیک که امروز به سبب همان نوآوری جانانه اش آوازه‌ای جهانی به دست آورده است، از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۵ بیشتر وقت اش را به معماری گذراند، ولی از آن پس همه ی توان خود را بر تدریس در دانشگاه متمرکز ساخت. در آن روزگار، حل معمای طرح شده به هیچ روی آسان نمی نمود، و این حرف زبان-زد همگان شده بود که خود پروفسور بر سر حل آن یک ماه وقت گذاشته است. مکعب روبیک در سال ۱۹۷۷ در کشور مجارستان به تولید انبوه رسید و با آن که بیرون از مرزهای مجارستان برای اش هیچ گونه بازاریابی و یا تبلیغاتی صورت نپذیرفته بود، نخستین زمزمه های مردم پسندی اش از گوشه- و-کنار کشورهای اروپایی برخاست . اندکی پس از آن، در سال های ۱۹۷۸ تا ۱۹۸۰ فکر- افزار نوبرانه‌ی روبیک به ایالات متحده‌ی امریکا و دیگر کشورهای جهان نیز شناسانده شد و نام پروفسور را بلند آوازه ساخت. بدبختانه، تاریخ دقیقی از راهیابی مکعب روبیک به ایران در دست نیست، ولی آنچه روشن است، این که می بایست هم زمان با گسترش جهانی آن در سال های پیش از ۱۹۷۹ بوده باشد. بدین سان، مکعب روبیک در سراسر جهان فروشی چند میلیونی یافت و شگفتی ریاضی دانان و دانشوران دیگر حوزه های دانشگاهی را نیز برانگیخت. البته تا آن زمان هنوز هیچ راه حل جامع و کاملی برای مکعب به نگارش در نیامده بود و دانش آموختگان و مهندسان خوش ذوق، می کوشیدند تا روش هایی را برای حل معما بیابند. نخستین بار در سال ۱۹۸۱، شیمیدان و ریاضیدانی به نام جیمز جی. نورس ، با ذوق- و- سلیقه ای ستودنی دست به قلم برد و راه حل خود- یافته اش را به زبانی ساده، شیرین، و همه-فهم به نگارش درآورد. (برگرفته از یادداشت مترجم بر کتاب راه حل ساده برای مکعب روبیک)
اندازه هر طرف مکعب تقریبا برابر ۵/۷۱۵ سانتیمتر و شامل بیست و شش مکعب کوچک است. مکعب مرکزی هر وجه تنها نمای مکعب است و متصل به مرکز هستند و این برای آن است که دیگر مکعب‌ها متصل شوند و توانایی چرخش را داشته باشند. در نتیجه بیست و یک قطعه وجود دارد، هسته مرکزی دارای سه محور متقاطع است که مرکز شش قطعه روی محورها را نگه داشته و به آنها و بیست مکعب کوچک پلاستیکی دیگر اجازه چرخش می‌دهد. مکعب روبیک دارای دوازده زاویه هست که دو رنگ را نشان می‌دهد، و هشت گوشه که سه رنگ را نشان می‌دهد، هر قسمت (هر زاویه) دو یا سه رنگ متفاوت را نشان می‌دهد، بدینگونه‌است که هیچگاه زاویه‌ای وجود ندارد که دو رنگ شبیه ( مثلا قرمز و قرمز ) را نشان دهد! در اغلب مکعبهای روبیک رنگ قرمز در مقابل رنگ نارنجی است ، زرد مقابل سفید و سبز مقابل آبی.

در مکعب معمولی (۳×۳×۳) روبیک امکان وجود (۸! × ۳۸−۱) × (۱۲! × ۲۱۲−۱)/۲ یا ۴۳٬۲۵۲٬۰۰۳٬۲۷۴٬۴۸۹٬۸۵۶٬۰۰۰ حالت متفاوت وجود دارد!!!

آمار و ارقام زیادی در مورد این مکعب وجود دارد حتی رکوردهای متفاوت با حالتهای متفاوت که نشان از محبوبیت آن دارد.

خب... خوندين؟
حتما تا حالا افراد زيادي رو ديديد كه 10 انگشتي اين مكعب جادويي رو گرفتن و با اشتياق خاصي مي چرخوننش. اما هيچ وقت اين شوق و ذوق بيشتر از چند ساعت دووم نمي ياره. يا اگه خيلي سيريش باشن ( مثل من ) نهايتا چند روز باهاش ور مي رن و آخرش هم چون نمي تونن اون رو درست كنن دوست دارن مكعب رو بكوبن تو ديوار...
اگه شما هم تا حالا براي درست كردن روبيك هيچ تلاشي نكردين حتما ميگين اين كه كاري نداره ، فوقش چند ساعتي اين ور و اون ورش مي كنم تا بالاخره درست شه. اما نه دوست گلم... روبيك فقط يه بازي نيست. منم اولين بار كه مي خواستم روبيك بخرم روبيك 3*3 ديدم و فكر مي كردم سادست. رفتم تو مغازه گفتم آقا از اين مكعب ها گنده ترش رو ندارين؟ يارو گفت چرا... بعد يه 3*3 گنده بهم نشون داد. گفتم نه، منظورم 4*4 ، 5*5، .... بود. گفت نه آقا جون، نداريم. غافل از اين كه تو كف همين 3*3 روزها مونده بوديم.
خب... آقايون و خانوما... اگه دوس دارين شما هم روبيك حل كنين بايد بهتون بگم اصلا كار سختي نيست. فقط يه ذره حوصله ميخواد. آموزش روش معمولي حل روبيك يا روش پتروس توي اينترنت پر شده. حتما يه جستجو بكنين. حالا اگه خوندين و ياد گرفتين كه كار تمومه و ميرين جلوي رفيقاتون تو خوابگاه كلاس مي ذاريد :D اگه هم با مشكلي برخورديد من حقير تا جايي كه ياد دارم راهنماييتون مي كنم.
در ضمن اگه كسي از بچه ها روبيك حل مي كنه ركوردش رو بگه تا ببينيم چه جورياست.
روش حل حرفه اي روبيك رو هم دارم ياد مي گيرم ( همون كه يارو تو 9 ثانيه حلش كرد ) انشا الله تموم شد حتما آموزش كاملش رو مي ذارم.
فعلا يا علي...
من به جز آبی نگاهت؛ آسمانی نمی شناسم...
نمایه کاربر
vahid
مدير بخش مهندسی برق
مدير بخش مهندسی برق
پست: 409
تاریخ عضویت: سه‌شنبه 31 فروردین 1389, 7:30 pm
محل اقامت: شیروان
تماس:

پست توسط vahid »

به نظر من دیگه حال نمیده فسفر بسوزونیم و روبیک حل کنیم بهترش اینه که یه ربات مث اونهایی که عکسشون رو در پایین می بینید بسازیم. در این صورت رباتمون روبیک رو حل می کنه و ما لذت می بریم. :D

درست کردن یه ربات ساده که بتونه یه روبیک 3*3 رو حل کنه برای کسانی که با میکرو کنترلر های AVR و حل روبیک آشنایی دارن خیلی راحته...بدنه اصلی از یک سنسور تشخیص رنگ تشکیل شده که بهش میگن فرکانس متر...نور مورد نظر به سطح روبیک تابیده شده (send) و بازگشت آن با توجه به رنگ ضمینه دارای طیف فرکانسی مختلفی است که توسط AVR قابل شناسایی هستش...تا اینجای کار روبات میداند که هر رنگ کجا قرار دارد...بعدش هم که توسط فرمولهای حل روبیک برنامه رو برای program کردن AVR خیلی راحت میشه نوشت.
فقط میمونه مکانیک ربات که به نظرم یه خورده کارداشته باشه.

ولی در کل طراحی و ساخت این ربات واسه دانشجو های الکترونیکی مث ما نباید کار سختی باشه. :wink:


تصویر


تصویر



تصویر


تصویر



تصویر
نمایه کاربر
Cyrus
مدیر سابق سایت
مدیر سابق سایت
پست: 525
تاریخ عضویت: سه‌شنبه 17 فروردین 1389, 7:30 pm
محل اقامت: مشهد
تماس:

پست توسط Cyrus »

خيلي جالب بود وحيد جان
من كه تا حالا همچين ربات هايي نديده بودم :o

اينم از آموزش حل روبيك ( هر چي سعي كردم همينجا آپلود كنم نشد )

حل روبيك براي مبتديان
حل روبيك براي حرفه اي ها
من به جز آبی نگاهت؛ آسمانی نمی شناسم...
ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 1 مهمان