
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مير بهراد خامسي، استاديار دانشگاه واترلو كانادا كه هدايت پروژه طراحي و ساخت اين ميكروربات پرنده را بر عهده داشته درباره اين دستاورد تكنولوژيك گفت: اين ميكرورباتهاي پرنده ميتوانند اشيا و تجهيزات را مخصوصا در طول مدت جراحيها و براي كاربردهايي در مقياس ميكرو دستكاري كرده و يا تغييراتي را كه لازم باشد روي آنها اعمال نمايند.
رييس ايراني آزمايشگاه ميكرورباتيك ماگليو در دانشگاه واترلو خاطرنشان كرد: اين اختراع جديد باعث ميشود پژوهشگران روي عمليات بسيار ظريف و حساس و در مقياسهاي بسيار كوچك كنترل بيشتري داشته باشند و به آنها امكان ميدهد كه اشياء كوچك را با دقت و ظرافت بيشتري جابه جا كرده و جاسازي كنند.
در اين پرنده جديد رباتيك از فنآوري MEMS (سامانههاي ميكرو الكترومكانيكي) استفاده شده و انرژي آن از يك ميدان مغناطيسي تامين ميشود.
ربات پرنده با نيروي خود به نيروي جاذبه غلبه ميكند و در نتيجه ميتواند به پرواز در آيد.
به گفته دكتر خامسي، اين وسيله ظريف براي عملياتي چون ميكرومونتاژ در قطعات مكانيكي، كنترل نمونههاي بيولوژيك و حتي انجام جراحيها در مقياس ميكرو سودمند و قابل استفاده خواهد بود.
وي افزود: يك منبع نيروي خارجي قدرت مانور وسيله را افزايش داده و به آن امكان ميدهد موقعيت ربات را در فضاي سه بعدي و پيچيده بسيار آسانتر از رباتهاي خزنده و رونده تعيين كند.
خامسي تصريح كرد: ما براي اولين بار در جهان توانستيم چنين ربات پرنده مجهز به ميكرو گيرهها را طراحي كنيم. اين روبات ميتواند به درون هر فضايي وارد شود و مواد بسيار خطرناك زيستي را كنترل كند يا در اتاقهاي خلاء كار انجام دهد.
وي تصريح كرد: از آنجا كه نيروي لازم براي كار ربات از خارج تامين ميشود، لذا ميكروربات نيازي به حمل يك منبع انرژي يا كنترل كننده ندارد، لذا قدرت مانور آن افزايش مييابد .
گفتني است، دكتر خامسي، تحصيلات كارشناسي خود را در رشته مهندسي مكانيك و توليد در دانشگاه صنعتي اميركبير و دوره كارشناسي ارشد و دكتري را در رشته مكاترونيك در دانشگاه مياي ژاپن و دوره پست دكتري را در دانشگاه آلبرتا پشت سر گذاشته است.