تکنولوژی مخابرات

ارسال پست
نمایه کاربر
treegp
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال
پست: 214
تاریخ عضویت: جمعه 16 مهر 1389, 8:30 pm
محل اقامت: teh
تماس:

تکنولوژی مخابرات

پست توسط treegp »

دنياي مخابرات، امروزه با سرعت چشمگيري در حال دگرگوني و گسترش است. كشور ما نيز به عنوان بخش كوچكي از دهكده جهاني، بايد با اين تغييرات سريع، هماهنگي و همراهي كند و طبعاً اين مساله هزينه هي اجتناب ناپذيري را براي ما ايجاد ميكند. آنچه كه براي برنامهريزان مخابرات كشور در بلندمدت اهميت ويژه مييابد در نظر گرفتن قابليتهاي لازم براي توسعه شبكه مخابرات كشور و آساني تطبيق آن براي ارائه سرويسهاي جديد است. بنابراين بايد به اين سئوال پاسخ دهيم كه در برنامهريزيهاي كوتاهمدت و بلندمدت براي طراحي شبكه مخابرات كشور، چه عواملي را بايد مدنظر قرار داد تا اين هزينه ها را به حداقل رساند. در پاسخ به اين سئوال، ايده شبكه هاي نسل جديد مخابرات (NGN) مطرح شده است كه در نوشتار حاضر به توصيف اوليهاي از آن خواهيم پرداخت.

لزوم انعطافپذيري شبكه مخابرات كشور

با توجه به رشد و توسعه سريع مخابرات در سطح بينالمللي و نياز مشتريان براي دسترسي هرچه سريع‌تر به سرويس‌هاي جديد، بايد در برنامهريزيهاي كلان توسعه مخابرات كشور، قابليت انعطافپذيري براي هماهنگي با اين تغييرات و جلب رضايت مشتريان مورد توجه قرار گيرد. به زبان ديگر، بايد شبكه مخابرات كشور به گونهاي طراحي شود كه با صرف حداقل هزينه ها و اعمال كمترين تغييرات، بتوان تكنولوژيهاي جديد اين حوزه را پوشش داد و سرويسهاي متنوع مورد نياز مشتريان را كه روز به روز در حال گسترش هستند، به سرعت ارائه كرد.

سيستمهاي ماجولار، لازمه پويايي شبكه

پويايي شبكه مخابرات، در گرو ارائه سرويسهاي مورد نظر مشتريان با قيمت مناسب ميباشد كه اين به نوبه خود در گرو ايجاد بازار رقابتي براي ارائهدهندگان سرويس است. چنين بازاري وقتي فراهم ميشود كه شبكه مخابراتي، در حال رشد و توسعه پيوسته و سريع باشد. يك روش براي براي فراهم آوردن پتانسيلهاي توسعه در چنين سيستمي و در عين حال مديريت بهينه آن، طراحي سيستم به صورت بخشهاي جزيي و مستقل از هم (modular) است.

ماجولار بودن سيستمها اين امكان را به متوليان صنعت مخابرات و اپراتورهاي مخابراتي ميدهد تا به جاي تكيه بر شركتهاي بزرگ كه يك تكنولوژي خاص را عرضه ميكنند، از ميان گونه هاي مختلف ارائه شده براي هر جزء، بهترين گونه را با در نظر گرفتن معيارهاي مورد نظر خود انتخاب كنند.

براي درك بهتر اين مطلب به يك مثال اشاره مي كنيم. كمتر دانشآموختهاي در عرصه مخابرات ميتوان يافت كه با مفهوم برنامهنويسي آشنا نباشد. طراحي يك سيستم به صورت ماجولار، در واقع مثل طراحي يك نرمافزار با استفاده از توابع و كلاسهاست. در اين حالت مي‌توان نرمافزار را به سه بخش ورودي، كرنل و خروجي تقسيم كرد. مرتبط با هركدام از اين بخشها ميتوان توابع و كلاسهايي را تعريف كرده و هركدام را براي پيادهسازي به شخصي سپرد و يا از نسخه هاي نوشتهشده و آزمونشده موجود استفاده كرد. اين كار امكان لحاظكردن آيندهنگري را در ساختار برنامه ممكن مي سازد. چراكه بدون اعمال تغييرات كلي در ساختار برنامه، ميتوان كاركرد كل برنامه و كاركرد هركدام از اجزاي آن را توسعه داد. تنها نكته مهم در اين مساله تعريف پروتكل ارتباط بين اجزاي مختلف است كه بايد بهدقت صورت گيرد. در ضمن متناسب با نيازهاي جديد مي‌توان كاركردهاي جديد در توابع يا كلاسهاي برنامه تعريف كرده و يا اجزاي جديدي به برنامه اضافه كرد. اين معاني در مبحث برنامهنويسي تحت عنوان برنامهنويسي شيئگرا (OOP) مطرح مي‌شود.

زيرساخت يكپارچه، لازمه انعطافپذيري شبكه

با توجه به نياز مشتريان براي برخورداري همزمان از سرويسهاي متنوع (همگرايي سرويسها)، ارائه تنها يك سرويس خاص، براي ارائهدهندگان سرويسهاي مخابراتي مقرون به صرفه نميباشد. از طرف ديگر، در سيستمهاي يكپارچه با رشد بازار تقاضا، ارائه تمام سرويسهاي مورد نياز مشتريان توسط يك ارائهدهنده خاص نيز مقدور نخواهد بود. بنابراين شركتهاي خدماتي بايد يك يا چند سرويس خاص را با توجه به تواناييها و امكانات خود انتخاب كرده و به مشتريان عرضه كنند؛ اما براي مقرون به صرفه بودن و امكان ادامه رقابت، شركتها بايد بتوانند سرويسهاي متنوع را روي يك زيرساخت واحد به مشتريان ارائه دهند. اين امر، تغيير سيستمهاي مخابراتي را از حالت "كاملا‌ً يكپارچه" به حالت "بخشهاي كوچك بر پايه زيرساخت يكپارچه" اجتنابناپذير ميسازد. درنهايت، استفاده از سيستمهاي توسعهپذير، منجر به افزايش رقابت، كاهش قيمت و توسعه سريع‌تر سرويسهاي جديد ميشود.
عاشق بهترین ها نباش…

بهترین باش…

تا بهترین ها عاشق تو باشند ...
نمایه کاربر
treegp
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال
پست: 214
تاریخ عضویت: جمعه 16 مهر 1389, 8:30 pm
محل اقامت: teh
تماس:

شبكه هاي مخابراتي نسل آينده (NGN)

پست توسط treegp »

شبكه هاي مخابراتي نسل آينده (NGN)


در نظر گرفتن يكپارچگي در زيرساخت و ماجولاريتي در سيستم، در فرآيندهاي طراحي بلندمدت شبكه مخابرات، هزينه هاي ناشي از بهروز شدن شبكه مخابرات در بلندمدت را كاهش داده و به آن قابليت تطابق بيشتري با روند تغييرات سريع خواهد داد.

همگرايي در زيرساخت، در واقع به نوعي به معني همگرايي در شبكه هاي نوري، سيمي و بدون سيم (راديوئي و ماهوارهاي) است.

از سوي ديگر در حال حاضر از نظر دسترسي به منابع زيرساخت، دو نوع سوئيچينگ مداري و پاكتي در شبكه موجود ميباشد. همان‌طور كه ميدانيم شبكه هاي تلفني براي انتقال ترافيك صوتي از سوئيچينگ مداري و براي انتقال ترافيك سيگنالينگ از سوئيچينگ پاكتي بهره ميگيرند. شبكه ديتا نيز براي انتقال ترافيك ديتا از سوئيچينگ پاكتي مبتني بر IP استفاده ميكند. از آنجا كه سوئيچينگ پاكتي در مقايسه با سوئيچينگ مداري داراي قابليتهاي فراواني است (به عنوان مثال استفاده بهينه از تمام پهناي باند در دسترس براي انتقال ترافيك)، جهتگيري طراحي شبكه هاي مخابراتي نسل آينده به گونهاي است كه در آن هم براي ارسال ترافيك مديا (صوت، تصوير، و غيره) و هم سيگنالينگ، از سوئيچينگ پاكتي به طور مشترك استفاده شود. از اينرو با استفاده از NGN ميتوان سرويسهاي جديد را با همگرايي مخابرات سيمي و بدون سيم ارائه كرد. علاوه بر آن، اين سرويسها در همهجا و در هر زماني در دسترس هستند. در حقيقت NGN يك شبكه مجتمع مبتني بر پروتكلهاي اينترنت (IP) است كه نيازهاي رسانهاي امروز و فردا را برآورده ميكند. براي عزيمت به چنين منظوري بايد تجهيزات جديدي نصب كرد، تجهيزات فعلي را توسعه داد و قوانين و مقرراتي را براي بهرهوري بهينه شبكه هاي آينده وضع كرد
عاشق بهترین ها نباش…

بهترین باش…

تا بهترین ها عاشق تو باشند ...
نمایه کاربر
treegp
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال
پست: 214
تاریخ عضویت: جمعه 16 مهر 1389, 8:30 pm
محل اقامت: teh
تماس:

طرح جامع تلوزيون ديجيتال

پست توسط treegp »

طرح جامع تلوزيون ديجيتال




با توجه به در هم تنيدگي وبهم وابستگي پارامترهاي طرح جامع دیجیتال (توپولوژي شبکه، خط برگشت براي دريافت ثابت و مو بايل،نوع پوشش،نوع دريافت، نرخ بيت مورد نيازبراي هر فرستنده،انتخاب بينHDTV يا تعدد برنامه،STB و قابليتهاي ان براي کوتاه مدت و ITVبراي دراز مدت، فرستنده هاي کم توان با تعداد زياد ، شرايط دوره گذرو اقتضائات ان، مديريت فرکانسي، نوع سرويسهاي جانبي مورد نظر جهت ارائه ،Private Data وConditional Access ، فرستنده هاي با توان زياد و تعداد کم ، انتخاب بين GIوFECونوع مد و نوع مدولاسيون براي هر نوع دريافت ، شرايط و اقتضا ئات شهر هاي بزرگ و مرتفع ، شهرهاي کوچک و مناطق روستايي، امنيت سيگنال ،تداخل کانال مجاور انالوگ ديجيتال و ديجيتال ديجيتال و....) وبا در نظر گرفتن ابعاد ارشيو، سيگنال رساني، استوديويي ، فرستنده هاي تلويزيوني ،راديويي ،ماهواره و همچنين با مد نظر قرار دادن همگرايي بين سيستمهاي مخابراتي و BROADCAST و کامپيوتر،وتاثير تکنولوژي جديد در بازنگري قوانين بين المللي و منطقه اي و طرح مسائل مرتبط با اين موضوع در سازمانهاي تاثير گذار بين المللي نظير ITU,ABU، بنظر مي رسد نياز به شناخت دقيق و کامل اين پارامترها از يک سو به صورت مجزا و بدون وابستگي به همديگر، و از سوي ديگر با در نظر گرفتن ارتباط في ما بين ضروري مي باشد.
تحقيقا بدون شناخت کامل اين پارامترها نميتوان به چهارچوب طرح جامع (چشم ََانداز، اهداف بلند مدت،اهداف ميان مدت،اهداف کوتاه مدت و برنامه اجرايي) رسيد زيرا دريک طرح کلان چهار چوبها ظرفند و پارامترها مظروف . اين پارامترها زنجير وار به هم مرتبطند. هر پارامتر وابستگي کاملي به حلقه قبل و بعد خود دارد .سر حلقه اين زنجيره پر پارامتر کجاست؟ معمولا در هرتحقیق ابتدا باید موضوع را خوب شناخت و ابعاد انرا بخوبی معرفی نمود از سلسله بخشهای یک تحقیق که شامل طرح مسئله ، تعریف و تبیین موضوع ، ارائه فرضیه، تنظیم طرحنامه، جمع اوری اطلاعات و...این بخش جزو مهمترین است .

به طرحي جامع مي گوييم كه تمام پارامتر ها ي دخيل در موضوع را در بر گرفته با شد وبه هر كدام نيز بنا بر اهميت ان موضوعات وزن خا صي رار گرفته باشد بستگي به اينكه اين پارامتر ها چقدر مهمند اولويت بندي شده باشند بسياري از پارامترها زنجير وار به هم وابسته اند بايد ارتباط بين اين پارامتر ها را بدست اورد انگاه اگر سر حلقه را حل كنيد پارامتر بعدي خودش را نشان مي دهدو همينطور اولويتهاي ديگر در سطوح پايينتر خودش را نشان مي دهد در بحث پارامتر ها ميتوان گفت

سر حلقه اين پارامتر ها NGN است يعني همگرايي تمامي سيستمهاي مخابراتي و برود كست وپس از ان تكليف توزيع سيگنال در شهر است كه ايا باكابل خواهد بود يا زميني .اگر كابل باشد تمام خدمات جانبي مثل اينترنت و ويديو ان ديمند ((VOD و...خلاصه همه چيز را مي توان ارائه داد حتي صدا و تصوير را واين بدين معناست كه پخش زميني يعني پشم. زيرا كابل هم پهناي باند دارد هم امنيت و در درازمدت درياي پول است كه بسمت متولي ان سرازير خواهد كرد پخش زميني براي دو جا كار برد دارد يكي پوشش مناطق روستايي كه نمي توان كابل برد و براي شهر ها هم اولويت سوم بعد از ماهواره و كابل را دارد و كاربرد ديگر دريافت زميني براي دريافت موبايل در شهر هاست كه ميشود DVB-H . پس براي اينكه در يافت موبايل تلويزيون داشته باشيم بايد شبكه SFN داشته باشيم براي اينكه اين شبكه را پياده كنيم نرم افزار طراحي بسيار قوي كه تاثير دو ،سه،و يا تعداد بيشتر فرستنده ها را بر هم محاسبه كند ونيز نقشه الكترونيكي بروز شده شهر را در اختيار داشته باشيم پس در اين صورت براي ساخت يا خريد فرستنده ها به فرستنده هاي توان متوسط احتياج داريم زيرا در SFNما براي دور كردن بيش از حد دو فرستنده از هم و نز ديك كردن بيش از حد دو فرستنده به هم محدوديت داريم زيرا اختلاف فاصله زماني گيرنده از دو فرستنده بايد در داخل فاصله زماني گارد اينتر وال ما باشد پس براي دريافت موبايل بايد مدهايي را انتخاب كرد كه گارد اينتروال بزرگتري داشته باشد پس ما به فرستنده هاي پر توان براي شهرها و براي ارائه سرويس دريافت موبايل احتياج نداريم بلكه با فرستنده هاي توان متوسط و كم توان اين امر محقق مي شود ولي ايا مي خواهيد براي خارج شهر ها و جاده ها هم سرويس موبايل تلويزيون بدهيد؟اين امر بايد بررسي شود بر طبق اين سناريو به مهمترين قسمت پياده سازي ديجيتال يعني گيرنده مي رسيم و متوجه مي شويم كه بايد بر روي گيرنده هاي در يافت موبايل براي درون خودرو يا روي تلفنهاي موبايل سرمايه گذاري كرد و براي دراز مدت گيرنده هاي DVB-C را براي منازل گسترش داد .در اين حالت پس از بررسي ساختار فني به اين نتيجه مي رسيم براي طراحي و اجرا و پشتيباني و نگهداري و تعميرات سيستم پخش كابلي جايگاهي پيش بيني نشده است پس در بخش اداره كل طراحي شبكه پيشنهاد بوجود امدن امور طراحي كابل و اداره كل گسترش شبكه پيشنهاد بوجود امدن امور گسترش سيستم DVB-C براي اجراي طرحهاي كابل و در اداره كل نگهداري سيستمهاي تلويزيوني تاسيس امور نگهداري و پشتيباني DVB-Cپيشنهاد مي شود با اين توصيفات نمايان مي شود كه ما به يك پايلوت SFN نياز داريم تا به تمام ابعاد ان اشنا شويم و بالتبع به دستگا ههاي اندازه گيري و نرم افزار طراحي.



مهمترين اصل در پياده سازي طرح تلويزيون ديجيتال ان است که بدانيم قرار است چه نوع سرويسي را به مردم ارائه دهيم.اگر فقط صدا و تصوير را ارائه دهي شايد طراحي شبکه تلويزيوني و راديويي چندان پيچيده نباشد ولي مشکل از انجا اغاز مي شود که بحث ارائه امکانات جانبي پيش بيايد . امكاناتي مانند:



1-سرويسهاي يکطرفه بدون نياز به خط برگشت

2- سرويسهاي دو طرفه غير اختصاصي برای کاربر

3- سرويسهاي دو طرفه اختصاصي برای کاربر

اما نظريه هاي ديگري نيز در اين زمينه هست :



> سرويسهاي ارتباطي يکطرفه مثل تلويزيون سنتي

> سرويسهاي ارتبا طي بين مخاطب و مخاطبchat

> سرويسهاي ارتبا طي بين مخاطب و برودکستر VOD
عاشق بهترین ها نباش…

بهترین باش…

تا بهترین ها عاشق تو باشند ...
نمایه کاربر
treegp
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال
پست: 214
تاریخ عضویت: جمعه 16 مهر 1389, 8:30 pm
محل اقامت: teh
تماس:

محيطهاي انتقال اطلاعات

پست توسط treegp »

محيطهاي انتقال اطلاعات دو دسته اند :

راديويي یا هدایت نشده
كابلي یا هدایت شده< مكان حركت ان مشخص است .

هدايت نشده :


با استفاده از فضاي آزاد ( اطراف كره زمين ) چون هنگامي كه سيگنال در آن قرار ميگيرد كنترلي بر آن نداريم و تابع وضعيت فضا ميشود .
تفاوت ميان دو محيط هدايت شده و هدايت نشده در انستكه در محيط راديويي شكل سيگنال بصورت امواج الكترومغناطيسي است اما درمحيطهاي كابلي ( دو گروه : يك گروه در قالب سيگنال هاي الكتريكي و يك سري نيز در قالب سيگنالهاي نوري هستند ) .
در نتيجه سيگنال ما به سه صورت ميتواند منتقل شود ( الكتريكي ‍ نوري ‍ الكترومغناطيسي )


محيط هدايت شده :
TP : Twisted Pair به هم تابيده شده
Coaxial هم محور
FOC : Fiber Optic Cables


هدايت نشده :‌
Micro Wave
Terrestrial ماهواره اي ( فرافضايي )

سيگنالهاي محيط هدايت نشده هم جنس با سيگنالهاي noise هستند (الكترومغناطيسي)
در محيط هدايت نشده انتقال اطلاعات به صورت سيگنالهاي الكتريكي است و تشكي لشده از الكترون است كه باردار ميشوند و در نيتجه نويز را به خود جذب ميكند .
تنها محيطي كه نويز تحت هيچ شرايطي نميتواند بر ان اثر بگذارد FOC است . سيگنال در اين نوع در قالب امواج نوري منتقل ميشود . چون امواج نوري از نظر ساختماني از ذرات فتوني ( خنثي بدون بار) تشكيل شده اند لذا جذب نويز نميشوند . بنابراين تنها محيط انتقال بدون نويز است .


محيط انتفال راديويي :
محيط ازاد به دو گروه تقسيم ميشود چون ساختمان اطراف كره زمين از لحاظ عملكرد به دو صورت عمل ميكند ( جاذبه باشد و جاذبه نباشد )
فضاي زمين بطور كلي به دو لايه تقسيم ميشود كه لايه اول 450 كيلومتر تا بالاي سطح زمين است . ( جو و جاذبه و موثر است ) اين محيط ويژه امواج مايكرويو است كه جاذبه بر ان موثر است . اين لايه محيط انتقال است . لايه دوم از 450 كيلومتري سطح زمين شروع و تا بينهايت ادامه پيدا ميكند و جاذبه زمين بر ان تاثيزري ندارد و ضخامتي بي انتها دارد . خصوصيت اين لايه ان است كه اگر امواج الكترومغناطيسي وارد اين محيط شوند ديگر به زمين باز نميگردند . زيرا تنها راه بازگرداندن سيگنال به زمين قرار دادن ماهواره است . با كمك repeater سيگنال را به سمت ديگيري از زمين منتقل ميكنيم .
از لحاظ تاثيز نويزي كه بر سيگنال ميگذارد . لايه اول خصوصياتي خواهد داشت .
لايه اول به خود به چهار لايه تقسيم ميشود از لحاظ عملكردي كه روي امواج الكترومغناطيسي دارد .
Optical Layer
بخشي از انرژي سيگنال مستقيم و بخشي ديگر به سطح زمين برخورد ميكند كه نقش اينه دارد و چون مانند نور رفتار ميكند به ان لايه نور گويند .
شرط ارسال و دريافت ان است كه هر دو داراي خط ديد باشند كه اين خط ديد را Line of sight گويند . اگر مانعي بين اين دو باشد سيگنال عبور نميكند .
Surface Layer
براي انتقال سيگنال حركت سيگنال تابع سطح زمين ميشود و چون سطح زمين ناهموار است لذا موج نيز ناهموار ميشود باين امواج اصطلاحا امواج سطحي گويند .
هواپيما در اين سطح براي دريافت رادار حركت ميكند .
لايه سوم :
در اين لايه تجزيه مولكولي رخ ميدهد كه بدليل شرايط نامناسب جوي است . اگر فرستنده سيگنالي به درون اين محيط بفرستد موج الكترومعناطيسي شكسته ميشود و به زمين باز ميگردد ( شكست موج به صورت ناگهاني رخ ميدهد ) باين لايه اصطلاحا Scatter Layer گويند .

لايه چهارم :
300 تا 400 كيلومتر ضخامت دارد . در اين لايه تغييرات جوي داريم . در اين لايه تجزيه يوني باعث شكست سيگنال ميشود . يون ها عناصر باردار منفي هستند .به اين لايه لايه يونوسفر زمين ميگويند Ionosphere Layer . يونها در اين لايه باعث شكست تدريجي سيگنال ميشوند .
لايه پنجم :
در اين لايه سيگنال باز نميگردد و تنها راه بازگشت سيگنال قرار دادن ماهواره است .

در تمام مسير نويز وجود دارد كه باعث ميشود انرژي زيايد از دست برود . يعني فرستنده بايد بقدري قدرت داشته باشد كه سيگنال براي گيرنده قابل درك باشد .




در طي مسير سيگنال افتي بوجود مي ايد .
به اين افت Lass گويند كه با L نمايش داده ميشود . و واحد ان dB دسي بل است .
سه افت باعث تضعيف سيگنال ميشوند :
L انديس f كه افتناشي از فضاي ازاد .
L انديس fa كه يك لحظه سيگنال ميرود و دوباره باز ميگردد و اين عمل مداما تكرار ميشود Failing Lass اين عمل بدليل تغييرات جوي است .
و L ‌ انديس oتصویر
عاشق بهترین ها نباش…

بهترین باش…

تا بهترین ها عاشق تو باشند ...
ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 4 مهمان