
پژوهشگران زیست فناوری در تلاش برای ساخت نسل بعدی دست و پاهای روباتیك و پروتز، پوست الكترونیكی مهندسی كرده اند كه حس لامسه دارد.
به گزارش ساینس دیلی، این ماده كه از بررسی های آزمایشگاهی سربلند بیرون آمده به فشارها ، مانند پوست انسان و همان سرعت، واكنش نشان می دهد.
نتایج این تحقیقات در نشریه نیچرمتریال منتشر شده است.
این محققان معتقدند اگرچه موانع مهم هنوز باقی است اما مساله اصلی پیشرفت به سوی جایگزینی روبات های بدتركیب امروزی و دست های مصنوعی با نسخه های حسدار و هوشمند تر است.
علی جاوی، استادیار علوم رایانه در دانشگاه كالیفرنیا در بركلی و سرپرست یكی از تیم های سازنده این پوست مصنوعی می گوید: انسان به طور كلی می دانند كه چگونه یك تخم مرغ شكننده را بدون شكستن ان در دست بگیرند. روبات باید به گونه ای ساخته شود كه مثلا بتواند ظروف را بدون شكستن لیوانها جابه جا كرده و قابلمه ها را بدون انداختن حمل كند. این پوست الكترونیكی شامل ماتریكسی از نانوسیمهای تهیه شده از ژرمنیوم و سیلیكون است كه درون نوار چسبنده ای از پلی آمید پیچیده شده است. آنها سپس ترانزیستورهای نانویی و كائوچوی انعطاف پذیر و حساس به فشار را بر روی آن قرار دادند.
این نمونه اولیه كه 49 سانتی متر مربع اندازه دارد، می تواند فشار از صفر تا 15 كیلو پاسكال را تشخیص دهد. این میزان فشار، معادل نیرویی است كه برای انجام فعالیت های روزانه از جمله تایپ كردن یا نگاه داشتن یك جسم به كار گرفته می شود.
منبع: www.irna.ir