بهمن، ماه نجومی ها

ارسال پست
نمایه کاربر
brain
کاربر ویژه
کاربر ویژه
پست: 364
تاریخ عضویت: دوشنبه 16 فروردین 1389, 7:30 pm
محل اقامت: مشهد
تماس:

بهمن، ماه نجومی ها

پست توسط brain »

بعد از سپری کردن ایام امتحانات مدرسه و دانشگاه ها، ماه بهمن دربرگیرنده رخدادها و اتفاقات نجومی بسیاری است که علاقه مندان به آسمان شب می توانند به خوبی از آن ها استفاده کنند. آنچه در ادامه خواهید دید شامل رویدادهایی است که در این ماه اتفاق خواهند افتاد.

تصویر

1- المپیاد نجوم
5شنبه این هفته از ساعت 14 بعد از ظهر هفتمین دوره المپیاد نجوم و اخترفیزیک به همت باشگاه دانش پژوهان جوان برگزار می گردد. این المپیاد دربرگیرنده 39 سوال تستی و 8 مساله کوتاه است که داوطلبان در مدت 240 دقیقه به آن ها پاسخ خواهند داد. باشگاه دانش پژوهان جوان طی اطلاعیه ای اعلام کرده است در سال جاری تغییری در شکل پاسخنامه به وجود آمده که لازم است دانش آموزان به آن توجه داشته باشند. ( برای کسب اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک کنید.) بخش دانش و زندگی تبیان با انتشار مصاحبه ای از نویسنده کتاب "الفبای المپیاد نجوم و اخترفیزیک" در روزهای آینده به موضوع المپیاد نجوم بیشتر خواهد پرداخت.

2- جشنواره نجومی قشم

جمعی از دست اندرکاران نجوم آماتوری کشور نخستین جشنواره نجوم جزیره قشم را از 19 الی پایان شب 21 بهمن ماه امسال (1389) در جزیره زیبای قشم برگزار خواهد نمود. مهلت ثبت نام برای شرکت در این جشنواره تا 10 بهمن ماه تمدید شده است. علاقه مندان برای شرکت در جشنواره می توانند با رفتن به پایگاه اینترنتی این برنامه از نحوه ثبت نام و چگونگی اجرای برنامه ها مطلع شوند.

3- آمادگی برای شرکت در آزمون سراسری نجوم

افرادی که تمایل به شرکت در ششمین دوره مسابقه سراسری نجوم را دارند می توانند با پر کردن این فرم از زمان ثبت نام و مراحل بعدی مسابقه سراسری نجوم مطلع شوند. بخش اجرایی مسابقه با ارسال پیامهای یادآوری به ایمیل و شماره همراه، شما را در جریان زمانبندی مراحل اجرایی مسابقه نجوم قرار خواهند داد. تا به حال 61 مرکز در سراسر ایران آمادگی خود را برای برگزاری این مسابقه اعلام کرده اند که می توانید اسامی آن ها را در اینجا دریافت کنید.

4- سری جدید برنامه آسمان شب
سری جدید برنامه آسمان شب به تهیه کنندگی محمد جوزانی به زودی از شبکه چهار به روی آنتن می رود. سری جدید این برنامه که نزدیک به یک دهه از آغاز آن میگذرد در 16 قسمت 40 دقیقه ای بزودی پخش خواهد شد .

قرار است در برنامه آسمان شب مخاطبان علاوه برآشنایی با علوم ستاره شناسی و پیشرفتهای حوزه علم نجوم، تازه ترین اخبار علم نجوم اطلاع رسانی شود . به گفته تهیه کننده برنامه بخش پرسش و پاسخ ازدیگر بخشهای جدید این برنامه است که مخاطبان سئوالات خود را با کارشناسان برنامه مطرح خواهند کرد .

5- وقایع رصدی بهمن ماه

دسترسی به پدیده های نجومی ماهیانه نیازی است كه بسیاری از منجمان آماتور را به دنبال خود می كشاند. به این منظور علاقه مندان می بایست زمان زیادی را صرف جستجو در مراجع مختلف كنند. درجهت پاسخ به این نیاز، گاهشمار نجومی بهمن ماه توسط اعضای انجمن علمی پژوهشی نجم شمال تدارک دیده شده است که می توانید با رفتن به پایگاه اینترنتی این انجمن از آن استفاده کنید.

6- زهره میهمان آسمان صبحگاهی

در طول این ماه می توانید سیاره زهره را در هنگام صبح و قبل از طلوع خورشید در قسمت شرق آسمان مشاهده کنید. زهره درخشانترین جرم آسمانیست که می توانید در طول این ماه آن را به راحتی در آسمان صبحگاهی رویت کنید.
نمایه کاربر
Omid
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال
پست: 262
تاریخ عضویت: دوشنبه 30 فروردین 1389, 7:30 pm
محل اقامت: مشهد مقدس
تماس:

پست توسط Omid »

مورد 6 : اگر این روزها، صبح هنگام و قبل از طلوع خورشید به افق شرقی نگاه کنید ستاره ای پر نور را می بینید که در میان سایر ستارگان تلالو خاصی در آسمان دارد. جالب است بدانید که این جرم پرنور سماوی سیاره درخشان زهره است که در زمان باستان به الهه عشق و زیبایی معروف بوده است.
ستاره شناسان دوران باستان در زمان هایی از سال، جرمی را در آسمان شامگاهی می دیدند که بسیار درخشان است و به آن ستاره شامگاهی می گفتند. در برخی مواقع نیز شاهد جرمی در آسمان صبح گاهی بودند که آن نیز بسیار درخشان بود و ستاره صبح گاهی خوانده می شد. منجمان بعدها متوجه شدند که این دو ستاره در واقع یک چیز هستند که در بعضی مواقع در صبح و در بعضی مواقع در شامگاه دیده می شود که آن را زهره یا ناهید نام نهادند.
زهره بعد از عطارد دومین سیاره منظومه خورشیدی ما به حساب می آید که به لحاظ شباهت های ساختاری اش با زمین، خواهر دوقلوی زمین لقب گرفته است. جرم، اندازه، چگالی و حجم این سیاره در مقایسه با سایر سیارات بسیار به کره خاکی ما نزدیک است.
مدار سیارات زهره و عطارد درون مدار زمین قرار گرفته است و این امر باعث می شود از دید ساکنان کره زمین این دو سیاره همیشه در اطراف خورشید رویت شوند. در طول روز، نور شدید خورشید مانع از دیده شدن این سیارات در آسمان می شود اما معمولا بعد از غروب خورشید یا قبل از طلوع آفتاب که آسمان تقریبا تاریک است با توجه به وضعیت قرارگیری این دو سیاره در مدارشان می توان آن ها را رصد کرد. بنابراین در زمان غروب آفتاب، زهره و عطارد هیچ گاه در افق شرقی دیده نمی شوند. به همین ترتیب در زمان طلوع خورشید، این دوسیاره در افق غربی دیده نمی شوند.
این روزها فرصت خوبیست تا بار دیگر چشم به آسمان بدوزیم و به دیدار این سیاره زیبا در آسمان برویم. زهره این روزها در حدود ساعت 3:40 صبح در شرق طلوع می کند و اندکی طول می کشد تا در آسمان ارتفاع پیدا کند و قابل رویت شود. شما می توانید در حدود ساعت 5:30 صبح رو به جنوب شرقی بایستید و در ارتفاعی در حدود 19 درجه از افق این سیاره درخشان زیبا را بدون استفاده از ابزار رصدی خاصی مشاهده کنید.
آيت الله العظمي محمد تقي بهجت(ره):
ما آمده ايم زندگي كنيم تا قیمت پیدا کنیم نه این که با هر قیمتی زندگی کنیم!...
زندگي ما حكايت يخ فروشي است كه از او پرسيدند:فروختي؟
گفت:نه؛ولي تمام شد!!!
نمایه کاربر
Omid
کاربر خیلی فعال
کاربر خیلی فعال
پست: 262
تاریخ عضویت: دوشنبه 30 فروردین 1389, 7:30 pm
محل اقامت: مشهد مقدس
تماس:

پست توسط Omid »

مورد 5 :وقایع نجومی بهمن ماه

1بهمن : ساعت 12:12 سیاره عطارد در مقارنه درونی

2بهمن : نزدیکی صبحگاهی 4 تا 5 درجه ای ماه و ستاره قلب العقرب در صورت فلکی عقرب ، قدر قلب العقرب 1+

5بهمن : ساعت 12:34 سیاره مشتری در مقارنه

6بهمن : دقایقی پیش از طلوع خورشید مقارنه ی 1.5 درجه ای هلال باریک ماه و مریخ ، (بسیار نزدیک به افق) مریخ از قدر 1.2 ، عطارد در 5 درجه ای شرق مریخ

7بهمن: خورشید گرفتگی حلقوی ، قابل مشاهده از غرب افریقا ، جنوبگان ، جنوب شرق آسیا ، استرالیا ، (از ایران حتی به صورت جزیی قابل مشاهده نیست)

11 بهمن: مقارنه شامگاهی 3درجه ای ماه و زهره در صورت فلکی حوت ، قدر زهره 4.5-

16 بهمن:ابتدای بامداد تا غروب ماه ، مقارنه 3درجه ای ماه و خوشه پروین در صورت فلکی ثور

21بهمن:ساعت 18:08 ماه گرفتگی نیم سایه ای عمیق ، نیمه ی دوم ماه گرفتگی با طلوع ماه از ایران دیده می شود.

22بهمن:مقارنه صبحگاهی ماه و قلب الاسد ، 3.5 درجه در اسد ، قدر قلب الاسد 1.3+

24 بهمن:ساعت 19:16 نپتون در مقابله(بهترین وضعیت رصدی)

26 بهمن: عطارد در بیشترین کشیدگی غربی (26 درجه)درافق شرق آسمان صبحگاهی ، از قدر صفر

29بهمن:دقایقی پیش از طلوع خورشید مقارنه ی کم نظیر نیم درجه ای مریخ و مشتری(در یک میدان دید تلسکوپی)در جدی ، قدر مریخ 1.2+ ، قدر مشتری 1.9-، عطارد در 6 درجه ای شمال غربی آن دو

طی 10 روز آینده سیارات عطارد ، مریخ و مشتری ، دقایقی پیش از طلوع خورشید در محدوده ای 5 درجه ای اجتماع خواهند داشت و پیش از طلوع خورشید در بامداد 5 اسفند هلال ماه نیز به این جمع اضافه خواهد شد.

30بهمن:پس از طلوع ماه ، مقارنه ی 3 درجه ای ماه و قلب العقرب در عقرب ، مریخ و مشتری کماکان در فاصله ی بسیار نزدیک نیم درجه ای قرار دارند.
لحظه هاتون نقره ای

آسمونتون پر ستاره

آيت الله العظمي محمد تقي بهجت(ره):
ما آمده ايم زندگي كنيم تا قیمت پیدا کنیم نه این که با هر قیمتی زندگی کنیم!...
زندگي ما حكايت يخ فروشي است كه از او پرسيدند:فروختي؟
گفت:نه؛ولي تمام شد!!!
ارسال پست

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 2 مهمان